Ciasto Pychotka

Znakomity deserek

Dodany przez: ewelina19840220

Ciasto Pychotka

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
15 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 6 paczek herbatników
  • puszka mleka słodzonego skondensowanego
  • 2 budynie waniliowe
  • 2szkl mleka
  • 0,5 kostki masła
  • śmietanę 30%
  • śmietan-fiks
  • czekolada

Przygotowanie

  1. Na blaszce ułożyć 1warstwe herbatników następnie na herbatniki wylać gorące mleko skondensowane słodzone (gotowanego wcześniej 2godz.) na to wyłożyć 2warstwe herbatników. Przygotować 2budynie posłodzone 2łyżkami cukru ugotować z 2szkl. mleka po ugotowaniu dodać 0,5kostki masła dobrze wymieszać i wyłożyć na herbatniki. Przestudzić. Ubić śmietanę 30% ze śmietan-fiksem i wyłożyc na wystygnięty budyń. Na wierzch potarkować czekolade
deser budyń herbatniki mleko słodzone skondensowane
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze