ciasto przekładane gotowanym serem ze skórka pomaranczową i kandyzowaną żurawiną

ciasto dla łasuchów:)

Dodany przez: kd1704

ciasto przekładane gotowanym serem ze skórka pomaranczową i kandyzowaną żurawiną

Ciasta owocowe

Czas przygotowania:
Kalorie:
320 kcal
Porcje:
20 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • Ciasto:
  • 4 szkl mąki
  • 1 szkl. cukru
  • 6 dag margaryny
  • 2 jajka
  • 2 lyżeczki sody
  • 2 lyżeczki miodu
  • 3 lyżeczki gęstej śmietany
  • Masa serowa:
  • 1 kg sera białego dwukrotnie mielonego
  • 1 szkl. cukru
  • 1 kostka masła roślinnego
  • 2 jajka
  • 1/2 szkl. mleka
  • 1 budyn smietankowy
  • sok z cytryny
  • skóra pomarańczowa
  • kandyzowana żurawina

Przygotowanie

  1. Miód i margarynę roztopić, dodać śmietanę i sodę. Ubić jajka z cukrem, dodać mąkę i zagnieść wszystkie składniki. Ciasto schłodzić 15 minut w lodówce.Podzielić ciasto na 3 cześci i każdą oddzielnie upiec na zloty kolor.
  2. Ser, masło roślinne i roztrzepane jajka oraz cukier wlożyc do garnka i wymieszac. Zagotować na małym ogniu. Budyń rozpuścić w mleku i wlać do masy serowej. Wymieszać, zagotować i zdjąć z ognia. Dodać sok z cyrtryny, skórkę pomarańczową i owoce kandyzowane. Przełożyć placki masą. Polać polewą czekoladową.Najlepiej smakuje następnego dnia.
deser ciasto mąka cukier ser gotowany
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze