Ciasto przekładane

Łatwe i dobre ciasto do kawy

Dodany przez: ilka222

Ciasta owocowe

Czas przygotowania:
Porcje:
21 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • Biszkopt: 6 jajek
  • szkl. mąki
  • szkl. cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • Pozostałe składniki: 2 budynie bananowe
  • 2 budynie malinowe
  • mleko (do budyniów)
  • 2 kostki masła lub margaryny
  • 2kg jabłek
  • 2 galaretki wiśniowe
  • 2 galaretki agrestowe
  • szklanka cukru
  • kiwi, posypka kolorowa

Przygotowanie

  1. Upec biszkopt: białka ubic, dodac cukier i żółtka, wymieszac z mąką zmieszną z proszkiem, wylac na blaszkę i pec ok. 30-40 min w temp.160-180 C, ostudzic i przekroic na pół.
  2. Ugotowac budynie ( dosłodzic do smaku) i ostudzone zmiksowac z masłem lub margaryną.
  3. Jabłka zetrzec na tarce o dużych oczkach i uprażyc z cukrem, podzielic na pół, do jednej części wsypac suche galaretki wiśniowe i jeszcze chwilę prażyc, z drugą częścią jabłek zrobic to samo z galaretkami agrestowymi, wystudzic.
  4. Przełożyc ciasto: biszkopt, masa agrestowa, masa bananowa, biszkopt, masa wiśniowa, masa malinowa, kiwi, posypka.
deser przekładaniec ciasto przekładane
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze