Ciasto orzechowe z budyniem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Ciasto:
Oddzielić białka od żółtek.Ubić pianę z białek.Dalej ubijając stopniowo dodawać cukier, po jednym żółtku, orzechy, mąkę i proszek do pieczenia.Ciasto wyłożyć do blaszki.Piec ok.30 minut w temp.180 stopni.
Masa budyniowa:
W szklance mleka rozmieszać budyń, mąkę i żółtka.Pozostałe mleko zagotować z cukrem, dodać roztrzepaną masę i ugotować budyń.Masło utrzeć.Ucierając dodawać stopniowo przestudzony budyń.Na końcu dodać pokrojone brzoskwinie.
Ciasto orzechowe z budyniem:
Upieczone ciasto przekroić wzdłuż.Na jeden płat ciasta wyłożyć 3/4 masy.Przykryć drugim płatem, posmarować resztą masy.Udekorować według uznania.