Ciasto niebiańskie

Ciasto jest pyszne, warto go zrobić. :)

Dodany przez: Anullka

Ciasto niebiańskie

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
14 porcji
Ocena:

(średnia 4.6 z 15 głosów)

Składniki

  • 5 paczek herbatników
  • 1 dżem jagodowy
  • 1 słoik kremu krówkowego Bonne Maman 370 gram
  • 0,5 litra śmietany 30%
  • 1 cukier waniliowy
  • 2 budynie
  • śmietankowe z cukrem 35 gram każdy
  • 1/2 litra mleka
  • płatki migdałowe 75 gram

Przygotowanie

  1. Blaszkę o wymiarach 28 x 24 cm wyłożyć herbatnikami, ugotować 2 budynie na 1/2 litra mleka.Przestudzony budyń wylać na herbatniki,na to ułożyć następną porcję herbatników.
  2. Herbatniki posmarować najpierw kremem krówkowym, następnie dżemem jagodowym.
  3. Wstawić do lodówki na 30 min.
  4. Po tym czasie, ubić zimną śmietanę z cukrem waniliowym, wyłożyć na ciasto.
  5. Płatki migdałowe, podpiec chwilkę na suchej patelni, aż zmienią lekko kolor, wystudzić posypać ciasto.
  6. Smacznego.
wielkanoc deser ciasto bita śmietana dżem jagodowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze