Ciasto jogurtowe z galaretką

Ocena:

4.45 (167)

  • 40 min.

Leciutkie ciasto na biszkopcie

Składniki:

  • 4 jajka
  • szklanka mąki
  • szklanka cukru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • MASA JOGURTOWA:
  • 1 l jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • mały cukier waniliowy
  • 2 łyżki żelatyny
  • dekoracja:
  • 4 kolorowe galaretki: cytrynowa, pomarańczowa, agrestowa i wiśniowa

Ciasto jogurtowe z galaretką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1. Każdą z galaretek rozpuść w szklance wody. Nie rozpuszczaj tylko galaretki cytrynowej.
  • 2. Wlej do niskich miseczek, odstaw do lodówki0
  • 3. Teraz galaretkę cytrynową rozpuść w 2 szklankach wody i odstaw, aby przestygła
  • 4. Teraz zabieramy się za ciasto: jajka ubij z cukrem, dodaj mąkę razem z proszkiem do pieczenia.
  • 5. Ciasto wylej do prostokątnej formy
  • 6. Piecz 25 minut w 180 st. C,
  • 7. Rozpuszczoną żelatynę wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym i jogurtem.
  • 8. Masę jogurtową przełóż na ciasto i odstaw do lodówki.
  • 9. Wyjmij z lodówki galaretki i pokrój w kostkę
  • 10. Wymieszaj z płynną galaretką cytrynową i wyłóż na ciasto
  • 11. Odstaw na godzinę do lodówki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne