Pleśniak z jagodami .

Ocena:

4.5 (140)

  • 30 min.
  • dla 8 osób
Szybkie i łatwe cisato ... a jakie smaczne ... mniam :)

Składniki:

  • mąka 1/2 kg
  • margaryna 1 kostka
  • olej 4 łyżki
  • cukier do piany 1 szklanka
  • jajka 4 szt
  • kakao gorzkie, naturalne 1/2 łyżki
  • cukier puder 2 łyżki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • jagody świeże 10 łyżek

Pleśniak z jagodami . - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Z mąki, margaryny, oleju, cukru, żółtek, proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Następnie ciasto podzielić na 3 części, do jednej z nich dodać kakao gorzkie. Do tortownicy zetrzeć na tarce najpierw ciasto białe, potem ciasto ciemne na to jagody a następnie ubitą pianę z białek ze szklanką cukru. Ponownie na wierzch zetrzeć ciasto białe. Piec ok. godziny w temp. 170 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne