Szybkie i łatwe cisato ... a jakie smaczne ... mniam :)
Składniki:
mąka 1/2 kg
margaryna 1 kostka
olej 4 łyżki
cukier do piany 1 szklanka
jajka 4 szt
kakao gorzkie, naturalne 1/2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jagody świeże 10 łyżek
Pleśniak z jagodami . - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Z mąki, margaryny, oleju, cukru, żółtek, proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Następnie ciasto podzielić na 3 części, do jednej z nich dodać kakao gorzkie. Do tortownicy zetrzeć na tarce najpierw ciasto białe, potem ciasto ciemne na to jagody a następnie ubitą pianę z białek ze szklanką cukru. Ponownie na wierzch zetrzeć ciasto białe. Piec ok. godziny w temp. 170 st. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.