Ciasto Czekoladowe z Musem o lekkim goszkawym smaku.Mus Idealnie pasuje do Ciasta
Składniki:
CIASTO:
350g Czekolady
250g Masła
250g Brązowego Cukru
3 Jajka
100g Mąki
1 łyżeczka Proszku do pieczenia
MUS DO CIASTA:
Ser Mascarpone 250g
Cukier puder 50g
Śmietanka 30%
2 Marakuje lub 1 Duży Granat
2 łyżki Alkoholu. (wódka, whisky, Kto jaki chce)
Ciasto czekoladowe brałnis - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
PRZYGOTOWANIE:
CIASTO
:1. Czekoladę z masłem roztapiamy w małym garnku.
2. Cukier i jajka ubijamy na jednolitą masę.
3. Jak czekolada dobrze się roztopi do niej dodajemy masę jajkową ciągle mieszając
.4. Następnie dodajemy stopniowo mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia.Ciasto wylać na blachę wyłożoną papierem pergaminowym PIEC 150 CZAS 35 min
A w tym czasie można Przygotować MUS
PRZYGOTOWANIE:
1. Śmietankę miksujemy z cukrem pudrem do jednolitej masy
2. Następnie dodajemy Serek Mascarpone wciąż miksując aż uzyskamy jednolita i gładką masę
3. dodajemy 2 łyżki alkoholu dalej miksując
4. Przygotowaną Marakuję lub Granat dodajemy do Masy i mieszamy
Mus chowamy do lodówki na 1 godz. Lub można podać od razu.Mus podaje sie razem z Ciastem Ponieważ wtedy ciasto nie jest mdłe gdyż mus jest lekko kwaskowaty.Do Dekoracji można poukładać na talerzu Banany polane czekoladą