CIASTO CAPUCCINO Z BITĄ ŚMIETANĄ

WSPANIAŁY DESER DLA CAŁEJ RODZINKI. IDEALNY DO KAWUSI.

Dodany przez: ANIAS

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • BISZKOPT:
  • 6 JAJ
  • 1 SZKL MĄKI
  • 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA
  • 1 SZKL CUKRU
  • 2 ŁYŻKI KAKAO
  • 5 ŁYŻEK OLEJU
  • KREM 1 :
  • 0,5 LITRA MLEKA
  • 2 ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
  • 2 ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ
  • 0,5 SZKL CUKRU
  • 7 ŁYŻEK (CZUBATYCH) CAPUCCINO ORZECHOWE
  • MARGARYNA
  • KREM 2:
  • 0,4 LITRA ŚMIETANY 36%
  • 2 ŚNIEŻKI
  • CZEKOLADA

Przygotowanie

  1. BISZKOPT:
  2. BIAŁKA ODDZIELIĆ OD ŻÓŁTEK ,DODAĆ CUKIER I UBIĆ NA SZTYWNA PIANE . MIKSUJĄC DODAC ŻÓŁTKA .NASTEPNIE DODAĆ PRZESIANĄ MĄKĘ , PROSZEK I KAKAO DELIKATNIE WYMIESZAĆ ŁYŻKĄ . NA KONIEC DODAĆ OLEJ I DELIKATNIE WYMIESZAĆ .UPIEC . Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni przez 30 minut.
  3. KREM 1:
  4. POŁOWĘ MLEKA ZAGOTOWAĆ Z CUKREM. RESZTĘ MLEKA WYMIESZAĆ Z MĄKAMI I CAPUCCINO I UGOTOWAĆ JAK BUDYŃ .CAŁY CZAS MIESZAĆ BO MASA PRZYWIERA DO DNA GARNKA) JAK MASA BĘDZIE ZIMNA ZMIKSOWAĆ Z MARGARYNĄ . WYŁOŻYĆ NA ZIMNY BISZKOPT.
  5. KREM 2:
  6. ŚMIETANE ZMIKSOWAĆ Z DWOMA ŚNIEŻKAMI I WYŁOŻYĆ NA KREM 1 NASTĘPNIE NA WIERZCH CIASTA ZETRZEĆ CZEKOLADE
deser ciasto bita śmietana capuccino
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze