ciasto bez nazwy

Ocena:

4.48 (155)

  • 2 godz. 0 min.
jest to pyszne ciasto na zimno

Składniki:

  • 1,5 kostki margaryny,
  • 4 budynie waniliowe,2 śmietany 30%,
  • 2 łyżki żelatyny,
  • masa krówkowa(duza),
  • mleko,
  • herbatniki

Ciasto bez nazwy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Cztery bydynie waniliowe rozrobić z mlekiem aż zgęstnieje(wedłóg przepisu na opakowaniu).Poczekać,aż budyń ostygnie.Budyń zmiksować z 1,5 kostki margaryny,do powstania masy.Następnie osobno rozrobić 2 łyżki żelatyny w wodzie i zmiksować z 2 śmietanami 30%.Na spód blachy wyłorzyć herbatniki.Na herbatniki połorzyć masę budyniową,potem masę krówkową i na koniec masę z śmietany i żelatyny.Wstawić do lodówki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne