Ciastko z dziurką

Ocena:

4.5 (147)

  • 30 min.
  • dla 1 osoby
Pysznie smakuje,ale tez pięknie wygląda !!!

Składniki:

  • 125g masła
  • 80g cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 jajko
  • 8-10 szt landrynek
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szczypta soli

Ciastko z dziurką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Masło, cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli połączyć, dodać jajko i mąkę. Zawinąć w folie i na 2 godziny do lodówki. Rozwałkować ciasto i wycinać foremkami ciasteczka, robiąc w środku ciacha dodatkowe okienko. Landrynki podzielić na 4 części. Ciasteczka układać na papierze do pieczenia, w "okienko" wkładając po 2-4 kawałki cukierka w zależności od wielkości. Piec 10-11 min. w 200 st. C na drugiej polce od dołu. Ciastka zostawić na papierze do całkowitego wystudzenia, inaczej "nici" z landrynkowych okienek.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne