francuskie z budyniem

Ocena:

4.52 (188)

  • 30 min.
Delikatne i smaczne.

Składniki:

  • 2 opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy z cukrem
  • 0,5 litra mleka
  • białko
  • cukier puder

Francuskie z budyniem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ugotować budyń wegług przepisu na opakowaniu. Ciasto podzielić na 16 kwadratów. na każdy nałożyć porcję budyniu i złożyć na pół, dokładnie zlepić brzegi. Posmarować białkiem. Ułożyć na blasze i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni. Piec ok 15 min. Gotowe wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne