Ciasteczka ze skwarkami

Tak kruche, że rozpływają się w ustach

Dodany przez: dana330

Ciasteczka ze skwarkami

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
15 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 0,5 kg mąki
  • słoik skwarek ( drobno mielonych)
  • 2 żółtka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 20 dag cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • olejek pomarańczowy
  • 4 łyż. śmietany

Przygotowanie

  1. Z podanych składników wyrabiamy ciasto, schłodzić. Rozwałkować na grubość ok. 1 cm, wykrawać foremką ciasteczka. Można też robić ciasteczka przez maszynkę, gdy się ma odpowiednią formę. Piec w temp. ok. 200 st. C na złoty kolor. Posypać cukrem pudrem.
przekąska deser cukier waniliowy skwarki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze