Ciasteczka z kaszki ryżowej

Ocena:

4.35 (222)

  • 35 min.
  • dla 10 osób
Smaczne ciasteczka

Składniki:

  • 200 g masła
  • 200 g kaszki ryżowej dla małych dzieci (u mnie jabłkowa)
  • 3 jajka
  • 2 łyżki cukru waniliowego domowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki wiórków kokosowych

Ciasteczka z kaszki ryżowej - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • W misce zmieszać cukier waniliowy, proszek do pieczenia, wiórki kokosowe i kaszkę ryżową (można użyć kaszki o dowolnym smaku, można także dodać kleik ryżowy, wtedy należy zwiększyć ilość cukru).
  • W drugiej misce utrzeć miękkie masło na puszysto, dodać po jednym jajku cały czas miksując.
  • Wsypać połowę suchych składników, zmiksować. Dodać drugą połowę, zmiksować ponownie. Schłodzić w lodówce około pół godziny – dzięki temu będzie wygodniej formować ciasteczka.
  • Po tym czasie wyjąć masę z lodówki, formować kuleczki, spłaszczać i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 20 minut w 180 stopniach
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne