CIASTECZKA SEROWE TALARKI Z ORZECHAMI

Szybki przepis na pyszne serowe talarki z orzechami. Idealne jako przekąska na przyjęcie ze znajomymi.

Dodany przez:

Przekąski i przystawki

Czas przygotowania:
Porcje:
8 sztuk
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • orzechy włoskie - 25 g
  • ser żółty Radamer Serenada - 100 g
  • białko - 1 szt.
  • mąka pszenna - 125 g
  • sól - 0,5 łyżeczki
  • chili - 1 szczypta
  • masło min. 82%

Przygotowanie

  1. Do mąki dodajemy drobno straty ser Radamer, zmielone ( nie na pył! ) orzechy, sól, chili, białko oraz posiekane masło
  2. Wyrabiamy elastyczne, gładkie ciasto
  3. Zawijamy w folię wstawiamy na ok. 1 godzinę do lodówki
  4. Schłodzone rozwałkowujemy na podsypanej mąką stolnicy, wycinamy okręgi, w każdym robimy ozdobne otwory.
  5. Pieczemy ok. 18 minut w 200 C.
ser przekąska radamer serenada Sylwia Ładyga
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze