ciasteczka_orzechowe_z_oczkiem

Ciasteczka orzechowe z oczkiem

Ocena:

4.43 (199)

  • 25 min.
Te ciasteczka pokochają wszyscy

Składniki:

  • 300 g mielonych orzechów laskowych
  • Łyżeczka cynamonu
  • 250 g cukru pudru
  • 1 cukier wyniliowy
  • 3 białka
  • 60 g orzechów laskowych w całości

Ciasteczka orzechowe z oczkiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ubić pianę z białek. Dodać cukier puder i cukier wyniliowy. 4 łyżki piany odłożyć do osobnej miseczki. Resztę piany wymieszać z cynamonem i mielonymi orzechami. Dłodnie lekko zwilżyć i formować z ciasta kulki wielkości orzecha włoskiego. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim kulki. Na każdej kulce zrobić lekkie wgłębienie po czym napełnić go odłożoną pianą z białek i na wierzchu położyć orzech laskowy. Ciasteczka piec 30 minut w temperaturze 125°C.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne