Ciasteczka francuskie z brzoskwiniami

Ocena:

4.46 (181)

  • 30 min.
Szybka i baaardzo łatwa przekąska poobiednia :)

Składniki:

  • opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
  • puszka połówek brzoskwiń w syropie
  • 5 łyżek mleka

Ciasteczka francuskie z brzoskwiniami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ciasto częściowo zamrożone podzielić na kwadraty. Na środek każdego położyć połówkę osączonej z syropu brzoskwini. Kwadraty zwinąć i skleić rogami. Posmarować mlekiem lub wodą. Piec na papierze zgodnie z instrukcją na opakowaniu, średnio ok. 25 min w 200 stopniach. Dla urozmaicenia można podawać z innymi owocami, budyniem, galaretką. Proste, szybkie i smaczne :)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne