Ciasteczka bezglutenowe

Pyszne ciasteczka nie tylko dla dzieci

Dodany przez: Szukająca

Ciasteczka bezglutenowe

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
20 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie bezglutenowe
  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 opakowanie kaszki ryżowej dla dzieci
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 200 g masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • dżem

Przygotowanie

  1. Kaszkę, wiórki i cukier zmieszać, dodać jajka i rozpuszczone masło. Wszystko razem zagnieść i uformować ciasteczka przypominające kluski śląskie. W zagłębienie na środku ciasteczek nałożyć trochę dżemu (niekoniecznie). Rozłożyć na papierze do pieczenia i piec w temp. 180*C, aż ładnie się zarumienią.
deser dla dzieci ciasteczka kokosowe bezglutenowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze