Ciasteczka bezglutenowe

Ocena:

4.51 (160)

  • 20 min.
Pyszne ciasteczka nie tylko dla dzieci

Składniki:

  • 1 opakowanie kaszki ryżowej dla dzieci
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 200 g masła
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 jajka
  • dżem

Ciasteczka bezglutenowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kaszkę, wiórki i cukier zmieszać, dodać jajka i rozpuszczone masło. Wszystko razem zagnieść i uformować ciasteczka przypominające kluski śląskie. W zagłębienie na środku ciasteczek nałożyć trochę dżemu (niekoniecznie). Rozłożyć na papierze do pieczenia i piec w temp. 180*C, aż ładnie się zarumienią.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne