Chrzan z jajkiem

Pyszny chrzanik nie tylko na świąteczny stół

Dodany przez: blackbetty

Chrzan z jajkiem

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 słoiczek tartego chrzanu
  • 1 jajo
  • kwasek cytrynowy
  • sól
  • opcjonalnie 1łyżeczka śmietany kwaśnej

Przygotowanie

  1. Chrzan odcedzamy na sitku, jeśli ktoś nie lubi zbyt ostrego można lekko przelać wodą. jajo gotujemy na twardo po ugotowaniu trzemy na tarce jarzynowej do chrzanu, doprawiamy solą i szczyptą kwasku. Można na koniec dodać smietany. Ostry i smakowity na każdą okazje
wielkanoc przekąska chrzan chrzanowy śiwęta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze