Brokuły w panierce

Ocena:

4.52 (153)

  • 30 min.
  • dla 1 osoby

Doskonałe jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekąska.

Składniki:

  • 1 brokuł
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 jajka
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia

Brokuły w panierce - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Brokuł opłukać, przełożyć do garnka, zalać wodą (tyle, żeby warzywo było przykryte). Do wody dodać trochę soli. Brokuł ugotować prawie do miękkości, następnie odcedzić, lekko przestudzić i podzielić na poszczególne różyczki. Jajka wbić do miseczki i rozbełtać. Na patelni rozgrzać trochę oleju. Różyczki brokuła maczać w rozbełtanych jajkach, obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Każdą różyczkę brokuła w panierce lekko oprószyć solą i pieprzem. Smażyć je na rumiano z każdej strony. Podawać jako dodatek do obiadu lub jako przekąskę.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne