Chrupiące placki ziemniaczane

Odkąd poznałam ten przepis, stały się naszymi ulubionymi plackami

Dodany przez: dusia02022

Chrupiące placki ziemniaczane

Naleśniki i placki

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 10 średniej wielkości ziemniaków
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1 szklanka pestek słonecznika
  • 3 jajka
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obrać, umyć, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Cebulę i czosnek również zetrzeć na tarce, dodać do ziemniaków razem ze słonecznikiem płatkami i jajkami. Wszystko dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Placvki smażyć na oleju na rumiano. W mojej rodzinie najlepiej smakują z dodatkiem jogurtu naturalnego, ale można je jeść z innymi dodatkami, np. cukrem.
kolacja wegetariańska Placki ziemniaki płatki pestki słonecznika
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze