CHLEBEK Z PIECZONĄ DYNIĄ /bezglutenowy /

Zdrowy i pyszny

Dodany przez:

Ciasta drożdżowe

Ocena:

(średnia 4 z 2 głosów)

  • Danie bezglutenowe

Składniki

  • 30 dag dyni
  • 20 dag mąki ziemniaczanej
  • 20 dag mąki ryżowej
  • 300 ml wody
  • 3 łyżki oleju
  • 1 1/2 łyżeczki soli
  • 1 opakowanie drożdży suszonych

Przygotowanie

  1. Dynię oczyścić z pestek pokroić na kawałki ułożyć na blaszce skropić olejem wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni piec 30 minut .
  2. Następnie zmiksować bez skórki .
  3. Wszystkie suche składniki wymieszać dać do miski następnie mieszając dać wystudzoną dynię wlać letnią wodę całość wyrabiać chwilę .
  4. Do naszykowanej keksówki 12x24 włożyć przykryć ściereczką ciasto zostawić na 1 1/2 godz do wyrośnięcia .
  5. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni piec 40 -45 minut .

Wskazówki

można użyć dyni gotowanej

dynia mąka ziemniaczana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze