Cebula faszerowana podgrzybkami

Ocena:

4.45 (168)

  • 15 min.
  • dla 2 osób
Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 20 minut
Porcja: 160 kcal
Składniki na 2 porcje

Składniki:

  • 2 cukrowe cebule
  • 1/2 kg świeżych podgrzybków
  • łyżka masła
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz

Cebula faszerowana podgrzybkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Grzyby oczyścić, opłukać, osuszyć, pokroić i podsmażyć na maśle (trochę masła zostawić).
  • Cebule przekroić na pół, nie obierać. Wydrążyć środki, posiekać i zeszklić na pozostałym maśle.
  • Dodać podsmażone grzyby, natkę, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Połówki cebuli napełnić
  • farszem. Piec około 20 minut w temperaturze 180°C.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne