Cannelloni ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym

Cannelloni ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym

Dodany przez: Elcia84

Cannelloni ze szpinakiem i fetą w sosie pomidorowym

Makarony

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • opakowanie mrożonego szpinaku
  • kostka fety
  • 3 ząbki czosnku
  • zioła prowansalskie
  • jajko
  • pieprz
  • 2 duże pomidory
  • 20 dag sera żółtego

Przygotowanie

  1. 1. Szpinak rozmrozić i dusić na maśle, aż wyparuje woda. Dodać zioła prowansalskie, posiekany czosnek i roztrzepane jajko i popieprzyć. Dodać pokruszoną fetę i wymieszać.
  2. 2. Makaron nafaszerować szpinakiem i ułożyć w naczyniu do zapiekania.
  3. 3. Pomidory wyparzyć, zmiksować, przyprawić, ziołami prowansalskimi i odrobiną cukru. Zalać rurki sosem.
  4. 4. Włożyć do nagrzanego piekarnika, piec 20 minut w 180C, na koniec posypać startym serem, jak ser się stopi wyjąć z piekarnika.
  5. 5. Odczekać okoł 10 minut, aby wszystko się troszkę zsiadło.
  6. Uwaga: Zapiekanka raczej będzie się rozwalać przy nakładaniu, ale jej smak wynagrodzi niezbyt elegancjki wygląd.
makaron obiad kolacja zapiekanka szpinak feta Cannelloni
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze