Camembert i Roquefort na krakersach z winogronami :

Bardzo smaczna przekąska .Sery Camembert i Roquefort doskonale harmonizują ze smakiem winogron

Dodany przez: Babciagramolka

Camembert i Roquefort na krakersach z winogronami :

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 12 średniej wielkości słonych krakersów
  • 6 kawałków ( trójkącików ) sera Camembert ( takiej wielkości by się mieściły na krakersach )
  • 6 kawałków ( trójkącików ) sera Roquefort ( takiej wielkości by się mieściły na krakersach )
  • 6 winogron ciemnych
  • 6 winogron zielonych
  • masło do posmarowania krakersów

Przygotowanie

  1. Krakersy posmarować delikatnie masłem ( tyle by ser położony na krakersie przyklejał się do niego ).Na każdego krakersa położyć trójkącik sera .Obok położyć po 2 połówki ciemnego i połówkę zielonego winogrona ( ciemne przy serze Roquefort , zielone przy serze Camembert
przekąska kolacja wegetariańska winogrona camembert krakersy kanapki roquefort
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze