Buraczki z serem pleśniowym

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 30 minut Porcja: 250 kcal Składniki na 6 porcji

Dodany przez:

Buraczki z serem pleśniowym

Bez mięsa

Czas przygotowania:
Kalorie:
250 kcal
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 buraki
  • 10 dag sera z niebieską pleśnią
  • 10 dag orzechów włoskich
  • 1/2 pęczka świeżej kolendry
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1/2 szklanki oliwy
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • łyżka musztardy Dijon
  • sól i grubo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. Z cukru, soli, pieprzu, octu balsamicznego, musztardy i oliwy utrzeć gładki gęsty sos.
  2. Buraki wyszorować, ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić, obrać. Pokroić w cienkie plasterki. Orzechy uprażyć na suchej patelni. Kolendrę opłukać, otrząsnąć z nadmiaru wody i pokroić.
  3. Buraczki układać w rozetę na dużym płaskim półmisku. Skropić obficie sosem, posypać rozkruszonym serem, pokruszonymi orzechami, świeżo zmielonym czarnym pieprzem i listkami kolendry.
przekąski Carpaccio przekąska orzechy włoskie ser pleśniowy buraczki z serem pleśniowym
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze