Buraczki z papryką

Buraczki z domowej spiżarni

Dodany przez: Szukająca

Buraczki z papryką

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 2.55 z 11 głosów)

Składniki

  • 3 kg buraków
  • 1/2 kg papryki czerwonej
  • 1/2 cebuli
  • Zalewa:
  • 3/4 szkl octu
  • 3 szkl wody
  • 1/2 szkl oleju
  • 2 łyżki soli
  • 1/2 szkl cukru

Przygotowanie

  1. Buraki obrać, ugotować i zetrzeć na tarce z dużymi otworami. Cebulę i paprykę pokroić na 2-3 cm paski i dusić przez 3 minuty na patelni. Wymieszać wszystkie składniki i przełożyć do słoików, nie wypełniając ich do końca. Zalewę zagotować i dolewać do poszczególnych słoików. Zawekować. Wstawić w chłodne miejsce.
  2. Wspaniały dodatek do obiadu zarówno na ciepło jak i na zimno.
przetwory warzywa obiad Papryka buraki buraczki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze