Buraczki tarte zasmażane

gotowane buraczki tarte - wyśmienity dodatek do obiadu

Dodany przez: blackbetty

Buraczki tarte zasmażane

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 4.2 z 5 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • * 6 średnich buraków czerwonych
  • * kwasek cytrynowy
  • * sól pieprz
  • * śmietana (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Buraki w całości myjemy i gotujemy w łupinach. Gdy są już prawie miękkie odlewamy wodę i po ostudzeniu obieramy je. Na tarce jarzynowej drobnej ścieramy ugotowane buraczki. Następnie przekładamy do garnka w którym będą się podsmażać, dodajemy przyprawy, troszkę kwasku cytrynowego do smaku, a na koniec można zaciągnąć je 1-2 łyżkami śmietany. Idealne do mięsnych dań jako dodatek obiadowy.
warzywa obiad buraki buraczki do obiadu dodatek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze