Buraczki na zimę.

buraczki zawsze pod ręką w zimowe dni, kiedy potrzebujemy warzywa do obiadu ;-)

Dodany przez: syma

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 2 kg buraczków
  • 1 kg papryki
  • 1 kg cebuli
  • 1 szklanka oliwy
  • 1 szklanka octu
  • Pieprz
  • Sól

Przygotowanie

  1. Buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, paprykę pokroić w paski, wszystko wymieszać, odstawić na 24 h, a następnie pasteryzować.
  2. Jak ktoś woli tradycyjne buraczki, nie trzeba dodawać papryki.
przetwory warzywa sałatka buraczki na zimę w słoik
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze