Buraczki na ciepło

Jest to bardzo prosty i tani dodatek do dań obiadowych

Dodany przez: bode

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
1 kcal
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.31 z 13 głosów)

Składniki

  • buraki
  • cukier
  • masło
  • sok z cytryny
  • vegeta
  • śmietana
  • mąka

Przygotowanie

  1. Buraki umyć i ugotować w skórkach w posolonej wodzie.
  2. Gdy buraki zaczną się gotować dodać sok wyciśnięty z całej cytryny aby warzywa nie straciły koloru.
  3. Wystudzić obrać ze skórki i zetrzeć na tarce.
  4. Buraki przełozyć do garnka zagrzać.
  5. Na patelni rozpuścić masło i dodać mąkę podgrzewać cały czas mieszając gdy się zrumieni i straci smak surowizny.
  6. Zasmażkę połączyć z ciepłymi burakami i zagotować. Uważać aby się nie przypaliło.
  7. Przyprawić sokiem z cytryny, vegetą i cukrem.
  8. Wymieszać ze śmietaną i podawać.
warzywa sałatka buraki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze