Buraczki do obiadu w słoikach

Szybki dodatek

Dodany przez: caroline

Buraczki do obiadu w słoikach

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 3.33 z 3 głosów)

Składniki

  • buraki ćwikłowe
  • cukier
  • ocet

Przygotowanie

  1. Buraki dobrze umyć, włożyć do garnka i ugotowac do miękkości. Wystudzić, obrać ze skórki (żeby nie zafarbowały mi rece robie to w rekawicach). Gotowe zetrzec na tarce z dużymi otworami (lub takiej jak do placków ziemniaczanych). Starte buraki przyprawic do smaku cukrem i octem. Włozyc do przygotowanych wcześniej słoików, zamknac i pasteryzować. Słoiki półlitrowe pasteryzuję 20 minut.
przetwory warzywa buraki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze