nadziewane_buleczki

Nadziewane bułeczki

Ocena:

4.46 (192)

  • 20 min.
  • dla 2 osób
super śniadanko dla dorosłych...

Składniki:

  • Farsz do bułeczek grzybowy (może być z grzybów leśnych lub pieczarek)
  • Mleko
  • Ser żółty gouda
  • Jajko
  • Tarta bułka
  • Olej

Nadziewane bułeczki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Bułeczki przekroić na połowę nie do końca, wybrać ze środka miękką część. Ser żółty zetrzeć na tarce, wymieszać z bułką i farszem grzybowym. Tym nadzieniem wypełnić środki bułek, zlepić jak pierogi. Następnie maczać bułki w mleku, bułce tartej, w jajku i znów w bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z 2 stron. Podawać z sosem majonezowym lub keczupem.
  • Przepis na farsz grzybowy z którym są te bułeczki:
  • Grzyby leśne gotowane
  • Cebula
  • Olej
  • Przyprawy
  • Kostka grzybowa
  • Na patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w drobną kostkę, dodać grzyby gotowane również drobno posiekane. Smażyć na patelni, dodać ½ kostki grzybowej, pieprz i wegetę. Farsz nadaje się do pierogów, bułeczek czy naleśników – pasztecików. Bardzo aromatyczny.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne