Serowo-czosnkowe warzywa na patelnię.

Ocena:

4.52 (162)

  • 45 min.
  • dla 4 osób
" Moja rodzina uwielbia to danie w piątek."

Składniki:

  • -Pół kg. warzyw na patelnię(brokuł, kalafior, ziemniaki, marchew, cebula, kukurydza, fasola)
  • -20 dag. startego sera
  • -2 łyżki śmietany 18%
  • -pół opakowania makaronu, np. świderki
  • -olej do smażenia
  • -przyprawy(czosnek, bazylia, sól)

Serowo-czosnkowe warzywa na patelnię. - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron gotujemy, odcedzamy, studzimy. Na patelnię wrzucamy warzywa, smażymy ok. 15 minut , podlewamy wodą i dusimy ok. pół godziny. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy śmietanę, mieszamy , tak aby powstał sos. Przyprawiamy dużą ilością czosnku granulowanego i bazylią. Na oddzielnej patelni smażymy makaron, ok. 15 minut, posypujemy startym serem, czekamy aż ser się roztopi, nie mieszamy. I gotowe, smacznego!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne