budyń z kaszy jaglanej z musem mango

Może to być deser, a ja ostatnio podałam ten dudyń dzieciom na kolację

Dodany przez:

budyń z kaszy jaglanej z musem mango

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 2 szklanki mleka
  • 3-4 łyżki cukru
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka mąki
  • 1 mango

Przygotowanie

  1. Mleko zagotować z 3 łyżkami cukru i cynamonem, kaszę przelać gorącą wodą, włożyć do mleka i gotować do miękości, czyli jakieś 15 minut.Żółtka roztrzepać widelcem, dodać mąkę, rozrzedzićodrobiną mleka, całość wlać do kaszy i zagotować. Mango obrać, miąższ pokroić w kostkę, włożyć do garnka,dolać ok pół szklanki wody i dusić do miękości. W razie potrzeby należy dolewać wodę, na koniec dodać 1 łyżeczkę cukru. Mango zmiksować na gładki mus. Na porcję budyniu wykładać mango. Można jeść na ciepło jak i na zimno.
przekąska kolacja deser wegetariańska dla dzieci mango mleko Kasza jaglana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze