Bryzol wołowy

Najlepszy efekt mielonej wołowinki gdy pomalutku jest duszuna........

Dodany przez: andzia

Bryzol wołowy

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 2.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 1 kg mielonej chudej wołowiny
  • 25 dag tłustego bekonu
  • 2 jaja
  • 3 ząbki czosnku
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
  • sos sojowy ciemny
  • 1 kg pieczarek
  • 1 kg cebuli
  • olej
  • mąka

Przygotowanie

  1. Wołowinę zmielić 2 razy , bekon 1 raz, dokładnie wymieszać mięso , dodać jajka, przeciśnięty czosnek, sos , sól , pieprz, majeraneki ponownie wymieszać . Formować okrągłe kotlety grubości 3 cm., smażyć chwilę na oleju z obu stron . Cebulę pokroić w krążki, a pieczarki w plastry , przełożyć na patelnię , a na wierzchu ułożyć mięso, przykryć pokrywą i dusić na małym gazie
mięso obiad pieczarki cebula
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze