Błyskawiczny farsz do uszek mojej mamy

Tak zrobiony farsz jest bardzo gęsty aromatyczny ,nie rozpada się przy lepieniu uszek,polecam.

Dodany przez: Anullka

Błyskawiczny farsz do uszek mojej mamy

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 7 dkg suszonych grzybów(podgrzybki,maślaki)
  • 8 dużych pieczarek
  • 1 duża cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz(świeżo zmielony)

Przygotowanie

  1. Grzyby namoczyć na 20 min w ciepłej wodzie,skręcić przez maszynkę razem z surowymi pieczarkami,wypchnąć kawałeczkiem świeżej bułki.
  2. Cebulę drobno posiekać,wlać olej na patelnię i zeszklić cebulę.
  3. Dodać zmielone grzyby i jeszcze trochę oleju smażyć na małym ogniu 10 min,pod koniec doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
  4. Smacznego.
  5. Gotowe uszka wstawiamy,z deską lub tacką i zamrażamy,potem tylko wsypujemy do torebek i znów do zamrażarki.Gotujemy przed wigilią w dużej ilości lekko osolonej wody.:)
wigilia grzyby obiad uszka pierogi
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze