BABKA BISZKOPTOWA

Ocena:

4.46 (159)

  • 15 min.
Babka, która mnie nie zawodzi, bo zawsze wychodzi!

Składniki:

  • 6 łyżek oleju,
  • 1 szklanka cukru,
  • 6 jaj,
  • 1 łyżka octu,
  • 1,5 szkl mąki,
  • 2,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • cukier waniliowy.

Babka biszkoptowa - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, nadal ubijać.
  • Do miski wlać żółtka,miksując dodać ocet, olej, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, mąkę i na końcu ubitą pianę.Wymieszać dokładnie, ale delikatnie.
  • Wlać do formy i piec ok 40 min w temp 170 stopni.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne