Biszkopt z truskawkami i galaretką

Ciasto jest bardzo dobre i tanie.

Dodany przez: kryha49

Biszkopt z truskawkami i galaretką

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
24 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • Ciasto:
  • 3 jajka
  • 3 łyżki oleju
  • 1 szklanka mąki
  • 3/4 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • --------------------------------------
  • Krem:
  • krem do tortów o smaku truskawkowym
  • --------------------------------------
  • 1/2 kg truskawek
  • galaretka truskawkowa

Przygotowanie

  1. biszkopt:
  2. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywno dodać cukier i jeszcze chwilę ubijać.Do ubitych białek dodać żółtka i olej dalej ubijać. Do ubitej masy dodać mąkę delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.Piec około 30 minut. Po upieczeniu biszkopt wystudzić i wyjąć papier do pieczenia.Biszkopt włożyć ponownie na blachę.
  3. Krem:
  4. krem przygotować w/g przepisu na opakowaniu.
  5. Na biszkopt wyłożyć przygotowany krem, położyć wymyte i osączone truskawki i zalać tężejącą galaretką truskawkową.
deser truskawki biszkopt krem galaretka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze