Biszkopt z mascarpone i galaretką

Ocena:

4.43 (161)

  • 25 min.
Puszysty biszkopt z galaretką owocową- idealny deser na ciepłe dni

Składniki:

  • Ciasto:
  • 200 g masła
  • 150 g cukru
  • 4 jajka
  • szczypta soli
  • 200 g mąki pszennej
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • Obłożenie:
  • 500 g truskawek
  • 100 ml kremówki
  • 200 g serka mascarpone
  • opakowanie galaretki owocowej

Biszkopt z mascarpone i galaretką - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Masło utrzeć z cukrem. Ucierając, dodawać po jednym jajka. Wsypać sól i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piec 40 minut w 180°C. Wystudzić. Owoce opłukać, usunąć szypułki. Kremówkę ubić na sztywno i wymieszać z mascarpone. Krem rozsmarować na cieście. Obłożyć owocami. Galaretkę przygotować wg instrukcji na opakowaniu i przestudzoną zalać owoce. Ciasto chłodzić, aż galaretka stężeje.

Porady

Zobacz też: biszkopt z bezą 

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne