Biszkopt kawowy

idealna baza do tortu kawowego lub z masą orzechową

Dodany przez: Joanna 55

Biszkopt kawowy

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 7 jajek
  • 1 szklanka drobnego cukru
  • 2 łyżeczki octu
  • 1,5 szklanki mąki wymieszanej lub 1 szklanka pszennej i 0,5 szkl. ziemniaczanej
  • 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kawy rozpuszczalnej np. Jakobs Vel wet lub 2 łyżki kawy mielonej

Przygotowanie

  1. Schłodzone białka ubić ze szczyptą soli na sztywno, dodawać cukier , a potem po 1 żółtku i 2 łyżeczki octu. Na koniec mąka z proszkiem i kawą. Piec około 45 min 180 st.
kawa jajka deser mąka cukier
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze