Biała zupa z warzywami

Ocena:

4.5 (203)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Prosta pyszna zupa.

Składniki:

  • 300 gram kości ze schabu
  • marchew 4 sztuki
  • ziemniaki 6 szt
  • śmietana dałam 150 mili takiej du zupy
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 3 rosołki drobiowe
  • łyżeczka majeranku
  • ocet do smaku chodzi o kwaskowatość

Biała zupa z warzywami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ugotowałam wywar na kościach ze schabu dodałam ziele angielskie lisic laurowy i majeranek . Obrałam ziemniaki i pokroiłam w kostkę marchewki małe dałam w całości gotowałam na małym ogniu Kiedy warzywa były już miękkie wtedy do szklanki wlałam trochę wywaru dodałam do niego mąkę ziemniaczana wymieszałam i wtedy dodałam śmietanę delikatnie wymieszałam i dodałam do zupy . Za nim zaczniecie mnie potępiać za make ziemniaczana i ocet który dodaje do smaku . Wypróbuje i zróbcie zupę:) Ocet daje na końcu :) 
  • Nawet jeśli komuś nie psuje jak zrobiłam zupę i z tego co dodałam to nic każdy ma prawo sie wypowiedzieć kiedyś nasze mamy miały mniejsze pole do popisu i dawały sobie radę .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Materiały promocyjne