Bazyliowy hummus

Ocena:

4.46 (167)

  • 15 min.
  • dla 2 osób

Wegańska pasta z cieciorki z dodatkiem aromatycznej bazylii to przepis na zdrową i pyszną przekąskę. Prosta i szybka w przygotowaniu pasta z ciecierzycy zawiera mnóstwo witamin.

Składniki:

  • 250 g ugotowanej ciecierzycy (lub odcedzonej z puszki)
    5 łyżek tahini
    3 łyżki oliwy
    1 ząbek czosnku
    sok z 1/2 cytryny
    50 ml przegotowanej wody
    garść liści bazylii
    sól

Bazyliowy hummus - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wszystkie składniki wkładamy do blendera i blendujemy na gładką masę. Podajemy ze świeżym pieczywem lub chrupiącymi warzywami.

Porady

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne