Barszcz wielkanocny świąteczny

Jest bardzo dobry i ma niepowtarzalny smak jeden raz w roku w Wielkanoc

Dodany przez: Mariola G

Barszcz wielkanocny świąteczny

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
200 kcal
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • Składniki
  • * 60 dag mięsa od szynki
  • * 1/2kg kiełbasy wiejskiej
  • * 1słoik chrzanu
  • * 1 szkl barszczu
  • * 8 jajek
  • * przyprawy ; liść laurowy, pieprz sól ,ziele angielskie.
  • * 2 chleby do barszczu

Przygotowanie

  1. Mięso zalać   3 litrami wody i gotować na małym ogniu przed 1 godzinę.Mięso wyjąć  i pokroić w  kostkę  i włożyć z  powrotem do garnka. Kiełbasę  w  plastry i włożyć do wywaru. wlać żur zagotować . Gotować  5 minut.Włożyć chrzan  i doprawić do smaku solą i pieprzem
  2. Jajka   ugotować na twardo  obrać i pokroić według uznania.
  3. Pokrojone jajka włożyć do  chleba wlać barszcz :) smacznego :)
mięso jajka obiad barszcz
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze