Barszcz biały z jajkiem

barszcz biały gotowany na kiełbasce podany z połówką jajka

Dodany przez: pacpaw

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 opakowanie Barszcz biały,
  • skóra z boczku wieprzowego,
  • 2 ziele angielskie,
  • 2 liść laurowy,
  • 5 sztuk pieprz kolorowy ziarnisty Prymat,
  • 1 łyżeczka majeranek,
  • 30 dag kiełbasa myśliwska,
  • jaja na twardo,
  • 5 listków lubczyk

Przygotowanie

  1. Do zimnej wody wrzucamy skórę z boczku i rozpoczynamy gotowanie. Gdy się zagotuje dodajemy liść laurowy, pieprz kolorowy, ziele angielskie i gotujemy ok. 15 minut. Następnie wrzucamy pokrojoną kiełbasę (najlepsza byłaby jak najbardziej sucha), poszatkowane liście lubczyku, majeranek i dodajemy barszcz biały (możemy wcześniej rozrobić go w letnim wywarze lub z odrobiną wody). Całość gotujemy ok. 10-15 minut. Podajemy z połówką jajka ugotowanego na twardo. Smacznego.
zupa zupy barszcz biały
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze