Barszcz biały

Swiąteczny biały barszcz.

Dodany przez: luna19

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • 2-3 średnich białych kiełbasek
  • 30-40 dkg żeberek wieprzowych
  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 biały barszcz Knorra
  • 1 szklanka słodkiej śmietany
  • 2 łyżki usiekanej natki pietruszki
  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • majeranek
  • 1 ząbek czosnku
  • pół łyżeczki gorczycy białej
  • ziele angielskie
  • listek laurowy

Przygotowanie

  1. Ugotować żeberka do miękkość z marchewką pietruszką i cebulą .
  2. potem warzywa i mięso wyjąć Do wywaru włożyć pokrojone kiełbaski
  3. i rozdrobnione mięso . Doprowadzić do wrzenia.
  4. Zmniejszyć płomień gazu gotować 10 minut . Doprawić do smaku przyprawami.
  5. Barszcz biały rozrobić w 1/2 szklanki zimnej wody i wlać do barszczu w garnku.
  6. Gotować 10 minut. Zaprawić śmietanką, dodać chrzan.
  7. Włożyć do zupy pokrojone na połówki jajka . posypać natką pietruszki.
mięso przyprawy jajka obiad zupa kiełbasa śmietana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze