Fot. Małgorzata Kujda, stylizacja: Żaneta Hajnowska, Daria Buczyńska-Nowacka
4.44 (165)
Bánh mi, czyli kanapka po wietnamsku to szybka propozycja na przekąskę w trakcie dnia. Listki kolendry nadadzą egzotycznego smaku. Kanapka idealna na lunch do pracy.
bułka pszenna typu paluch 2 szt.
pasztet do smarowania 1 szt.
majonez 4 łyżki stołowe
sok z cytryny 1 łyżeczka
kolendra 2 gałązki
ogórek 1 szt.
dymka 2 szt.
sos sojowy 1 łyżka stołowa
ocet winny 80 ml
cukier 75 g
marchewka 1 szt.
mięso mielone wieprzowe 100 g
brązowy cukier 3 łyżeczki
sos rybny 3 łyżeczki
sos sojowy 2 łyżeczki
trawa cytrynowa 1 szczypta
czosnek 1 szczypta
olej 2 łyżki stołowe
Porady
W przepisie użyty został ocet z białego wina, suszona trawa cytrynowa oraz suszony czosnek.