Bagietka z porem

Przygotowanie: 40 minut Porcja: 260 kcal Składniki na 8 porcji

Dodany przez:

Bagietka z porem

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
260 kcal
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 4 krótkie bagietki
  • cebula
  • por
  • kilka nitek szafranu lub łyżeczka kurkumy
  • kostka masła (20 dag)
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 50 ml białego, wytrawnego wina
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę obrać, posiekać. Por oczyścić, białą część drobno pokroić.
  2. 2 łyżki masła stopić w rondelku, wrzucić szafran, cebulę i por, smażyć 5 minut. Oprószyć solą, wlać wino, dusić pod przykryciem 10 minut, aż płyn wyparuje. Ostudzić.
  3. Farsz przełożyć do wysokiego naczynia, dodać resztę masła i koperek, zmiksować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Bagietki ponacinać w poprzek, w nacięcia nałożyć po łyżeczce masła. Każdą bagietkę zawinąć w folię aluminiową, ułożyć na ruszcie, grillować 8-10 minut. Odwinąć z folii, zrumienić na grillu.
grill przekąska por bagietka farsz
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze