bagietka_faszerowana

Bagietka faszerowana

Ocena:

4.48 (143)

  • 25 min.
  • dla 8 osób
Bagietka faszerowana kiełbasą wiejską oraz papryką i serem

Składniki:

  • 1 sztuka bagietka
  • 25 dag kiełbasa wiejska
  • 1 sztuka papryka czerowana
  • bazylia świeża
  • 15 dag ser zółty

Bagietka faszerowana - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Paprykę pokroić w słupki ok 2-3 cm. Listki bazylii opłukać osuszyć i posiekać. Wyjść farsz kiełbasy ze skóry. Bagietkę pociąć w kawałki o grubości ok 2 cm. Wydrążyć środki. Środki pokruszyć i podsmażyć na suchej patelni. Paprykę usmażyć na łyżce masła dodać listki bazylii oraz farsz kiełbasy i podsmażone środki bagietki. Wszystko smażyć ok 3-4 minut mieszając. Do farszu dodać żółty ser szybko wymieszać i gorący farsz wkładać w puste miejsca bagietki. Można polać ketchupem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne