bagietka_zapiekana_z_maslem_czosnkowym

Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym :

Ocena:

4.47 (211)

  • 10 min.
  • dla 2 osób
Doskonała przekąska .Można podawać samą lub jako dodatek do różnych dań.

Składniki:

  • 1 wąska bagietka ( taka długości ok. 30 cm )
  • 7-8 łyżeczek masła
  • 1 mini kostka czosnkowa Knorra ( lub roztarty z solą ząbek czosnku )

Bagietka zapiekana z masłem czosnkowym : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Masło utrzeć z rozkruszoną mini kostką czosnkową lub utartym czosnkiem .Bagietkę naciąć na ukos w 7-8 miejscach tak by nie przeciąć bułki do końca .W każde nacięcie włożyć łyżeczkę masła czosnkowego . Docisnąć do siebie kawałki bułki by się skleiły. Zapiekać w gorącym piekarniku ok. 5 minut ( trzeba pilnować aż masło się roztopi i wsiąknie w bagietkę a wierzch się lekko zarumieni i zrobi chrupiący
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne