BABKA NA ORANŻADZIE

Babka, która rozpływa się w ustach...

Dodany przez: lucyna19

Babki

Czas przygotowania:
Porcje:
14 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1,5 szkl cukru,
  • 4 jaja,
  • 2,5 szkl mąki,
  • 1 szklanka czerwonej oranzady,
  • 1/2 szkl oleju
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 2 łyżki kakao,
  • 2 łyzki mąki,
  • olejek waniliowy lub cukier waniliowy

Przygotowanie

  1. Pianę z białek ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.Nastepnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wlać oranżadę i olej oraz aromat lub cukier waniliowy.Wymieszać.Ciasto podzielić na 2 części.Do jednej dodać kakao, do drugiej 2 łyżki mąki.Wlewać na przemian do formy. Piec ok 1 godz w temp 160stopni.
  2. Można polać babkę lukrem badź zrobic polewę.
deser mąka kakao jaja oranżada
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze